ZorgPortaal.nl
ZorgPortaal.nl
Vorige pagina   Mijn pagina    Blogs    Overzicht    Blog
Van terras naar succes en continu´teit
Omschrijving / inhoud Geplaatst door otalens op 02 september 2015

Jawel, net terug van vakantie en ik zit alweer op het terras, met datgene ik vanmorgen op mijn bureau vond, de nieuwe Monaco Academycard. Ook ik moet bij blijven op planningsgebied.

Overal gaan opleidingsbudgetten omlaag om de kosten te drukken. Ook vanuit Den Haag worden maatregelen getroffen die lerend Nederland hard treffen. We zijn een kennis economie. Blijkbaar willen we dit niet blijven. Ach zoveel verandert er toch niet hè?

Nu heb ik geen beroep waarmee mensenlevens gevaar lopen. Een gebrek aan kennis aan mijn zijde zal ook niet leiden tot een milieuramp. Vanuit mijn functie ben ik echter wel mede verantwoordelijk voor de continuïteit van een onderneming. Voor voldoende opdrachten om onze mensen aan het werk te zetten en te belonen. Of je nu werkt voor people, profit of planet…je kunt alleen succesvol zijn als je kennis hebt of kundig bent.

Op vakantie kon ik geamuseerd kijken naar de deskundigheid van werkend personeel ter plaatse. Op een terras waar ik de bediening wenkte kreeg ik van een ongeïnteresseerde ober als antwoord

“calmez-vous, j’arrive”.

Als ik zelf in een gesprek met een klant zou zeggen “ Rustig jij, ik kom er aan” en vervolgens zou weglopen, weet ik zeker dat ik de deur achter mij zou horen dichtslaan. En het slot er op. Tja, echt goed voor de continuïteit lijkt me dat niet. 
Ik had de kelner graag begripvol willen zeggen “service et hospitallité est een trop grande tour de force pour vous, n’est pas?”. Maar ook hier geldt dat wil ik iets in het Frans zeggen, dan moet ik het eerst maar beter leren.

Iedereen weet wel dat het borgen van kennis en kunde belangrijk is. Maar het kan ook nog wel even wachten wordt vaak gedacht. Ik zie echter hoe snel de kwaliteit van planning binnen organisaties afneemt, waardoor duizenden en vaak miljoenen euro’s worden weggegooid. Verlies dat gemakkelijk voorkomen had kunnen worden door de kennis bij te houden.

Met de MONACO Academycard maken we kennisborging laagdrempelig en toegankelijk.

Maar ik wil niet teveel reclame maken dus zal nu maar stoppen.

“Ober!”
 

Plaats uw reactie ...

Hieronder bent u in de gelegenheid om uw reactie te plaatsen. Als u niet bent ingelogd dan is er een extra handeling nodig.

U ontvangt na het plaatsen van uw reactie een e-mail die u moet bevestigen. Hierna is uw reactie pas zichtbaar. De opgegeven naam is zichtbaar voor bezoekers. Uw e-mail adres is niet zichtbaar voor bezoekers en is uitsluitend voor eenmalig gebruik.


Aanvullende informatie
Branches:
 • » Ziekenhuis
 • » Verpleeghuis / verzorgingshuis
 • » GGZ
 • » Thuiszorg
 • » In opleiding
Aandachtsgebieden:
 • » Geriatrie
 • » Kind en jeugdzorg
 • » Acute Zorg
 • » Chronisch zieken
 • » Psychiatrie
 • » Zorg voor verstandelijk gehandicapten
 • » Zorgonderwijs
 • » Management en beleid
 • » Arbeid en CAO
Aanmelden / meer informatie
Aanbieder: MONACO
Contact: http://www.monacoplanning.nl

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message '1064: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 7 Error running sql query: SELECT DISTINCT antwoord.id, antwoord.antwoord, antwoord.aantal_stemmen FROM ZP_modules.poll_antwoord AS antwoord WHERE antwoord.poll_id = ' in /home/zpmodules/Mezio/Database.php:108 Stack trace: #0 /home/zpmodules/Mezio/Database.php(124): Mezio_Database->doQuery('SELECT DISTINCT...') #1 /home/zpmodules/ZorgFrontpage/Data/Content.php(982): Mezio_Database::query('SELECT DISTINCT...') #2 /home/zpmodules/common/blokken2/poll.php(5): ZorgFrontpage_Data_Content->getPollAntwoorden(NULL) #3 /home/zpmodules/Mezio/Application/Command.php(36): include('/home/zpmodules...') #4 /home/zpmodules/common/blokken/new.php(17): Mezio_Application_Command->show('common_blokken2...') #5 /home/zpmodules/Mezio/Application/Command.php(36): include('/home/zpmodules...') #6 /home/zpmodules/common/footer.php(93): in /home/zpmodules/Mezio/Database.php on line 108